Groei Coöperatie
Organisatie 3.0
Waarom

Waarom een Employee Buy-out overwegen?

Als u met pensioen wilt gaan, of uw bedrijf wilt verkopen, moet u beslissen hoe u uw opvolging in uw bedrijf organiseert. Voor ondernemers kan een Employee buy-out een aantrekkelijke optie zijn.

Met een Employee buy-out gaat het eigendom van het bedrijf over naar de werknemers, hetzij rechtstreeks, hetzij via een rechtspersoon. In tegenstelling tot een management buy-out, zijn alle medewerkers betrokken.

Een Employee buy-out kan een uitstekende manier zijn om uw bedrijf zelfstandig te laten voortbestaan en ervoor te zorgen dat werknemers hun baan behouden. Het invullen van de buy-out zorgt ervoor dat de nieuwe eigenaren van het bedrijf - de medewerkers - zeer gemotiveerd zijn. Voor veel eigenaren is het waarborgen van de toekomst van hun bedrijf en haar medewerkers een waardevolle doelstelling.

Een Employee buy-out kan een zeer effectieve manier zijn van het organiseren van uw uittreden. Het is meestal minder verstorend dan alternatieven. Met name voor uw werknemers wordt de onzekerheid die gepaard gaat met andere vormen van bedrijfsopvolging, voorkomen. Een buy-out kan ook worden voltooid zonder vertrouwelijke informatie met concurrenten te moeten delen. Daarbij kan een Employee buy-out in deze lastige tijden voor (financiering van) bedrijfsopvolging, er aan bijdragen uw uittreden überhaupt mogelijk te maken.

De extra waarde creatie die ontstaat door Employee buy-out en medewerkers zelfbestuur in combinatie met de verschillende financieringsmogelijkheden, kunnen er voor zorgen dat uw bedrijf wordt verkocht voor een eerlijke prijs. Zelfs als uw medewerkers zich het normaal gesproken niet kunnen veroorloven om uw bedrijf te kopen. Daarbij zijn er fiscale voordelen en subsidiemogelijkheden als de buy-out op de juiste manier wordt georganiseerd.